Shorts

En varm sommardag finns inget plagg som passar eller känns bättre än ett par shorts. Här finns allt från jeansshorts till shorts i bomull eller linneshorts.

Shorts för alla tillfällen

När värmen börjar att komma är det skönt att ha många olika sorters shorts hemma. Det finns allt från lite mer stilrena sådana till jeansshorts som är mer vardagliga.

Olika typer av shorts

Från början var shorts tänkta att bäras som ett vardagligt plagg som man endast hade på sig för att det var för varmt för långa byxor. Nu för tiden är shorts herr ett modeplagg precis som vilket annat plagg som helst. Man kan ha shorts med fickor som ger ett avslappnat intryck och som tillsammans med en t-shirt ger en sportig look. Ett par linneshorts kan matchas med en snygg skjorta så att man får en mer uppklädd look för andra tillfällen som kräver det. För varma dagar som kräver kortbyxor i bra och skönt material kan bomullsshorts vara det som man söker för högsta komfort men som samtidigt ger dig ett stilrent och moderiktigt plagg.

För varma dagar

Passar de flesta kroppstyper
Finns i olika material
Finns som vardaglig modell
Finns som uppklädd modell

Vilken modell väljer du?

Att köpa shorts är en bra investering till garderoben. Då har man sett till att det finns plagg för varma dagar som fortfarande ser moderiktiga ut och ger den rätta looken. Man kan köpa shorts online och få tillgång till dem som är skapade av de bästa designers som finns på marknaden. Dessutom kan man välja modell utifrån vad man själv behöver. Det finns kortbyxor med elastiskt knytband i midjan som ger ett löst och ledigt utseende samt att det finns mer skräddarsydda byxor i bomull och linne. Det finns ett stort utbud beroende på vad behovet är.

Ta hand om shortsen

Ta alltid för vana att läsa skötselråden som finns i dina shorts. Beroende på vilket material de är gjorda av ska de tvättas i olika grader för att behålla form och färg. Läs också om plagget kan strykas, torktumlas eller behöver kemtvätt som tvättmetod. Som för alla plagg ska man inte tvätta dem för ofta. Se till att plagget antingen hänger på en galge i garderoben eller viks ihop på ett fördelaktigt sätt.

Shorts som modeplagg

När vädret tillåter är det perfekt att använda sina shorts. Beroende på tillfälle finns det många shortsmodeller man kan använda som dessutom tillverkas i olika material. Man kan ha skräddarsydda linne- eller bomullsshorts för mer uppklädda tillfällen och bomullsshorts i lösare modell med ett elastiskt knytband i midjan till vardags.