Pikétröjor

Pikétröjan är normalt sydd i ett kraftigare tyg och har ofta knäppning i halsen och krage. Tröjan är oftast sedd som ett informellt sport- eller fritidsplagg, men är ändå ett steg upp från t-shirten. Här hittar du ett stort urval av kortärmad eller långärmad piké för herr.

Piké är användbart i flera sammanhang

Piké är en typ av väv som ger ett karaktäristiskt utseende. Detta används vanligen vid framställning av kortärmade tröjor med krage. En pikétröja är prydlig och sportig på samma gång.

Ett lika propert som sportigt plagg

Piké har länge varit uppskattat i sammanhang där det är lika viktigt med bekvämlighet och rörelsefrihet som att ge ett snyggt och vårdat intryck. Det här är det ultimata plagget på golfbanan och man behöver inte byta innan middagen i de exklusiva klubbhuset. Det finns även långärmad piké, en design som passar perfekt när du vill bära ett snyggt och ledigt plagg när det är lite för svalt för kortärmat. När det gäller piké herr är vit piké en klassiker på tennisbanan. Grön piké är efterfrågat just nu och ett modernt val som matchar vårens och sommarens färger. Med några snygga pikétröjor är du rustad för det mesta och vet av erfarenhet att de brukar komma till användning.

Stiligt sportplagg

Bekvämt i de flesta sammanhang
Elegant och flexibelt basplagg
Väldigt lättskött
Finns i många utföranden

Plagg för sport, fest och vardag

Det här är ett material som erbjuder stor variation. Pikéer finns i alla tänkbara färger och en av de saker som gjort dessa plagg så populära är den stora möjligheten till experiment med färg och form som uppstår i och med detaljer som kragen och ärmmuddarna. En pikétröja kan ha ett mycket mer sofistikerat uttryck än till exempel en t-shirt. Vissa modeller, i material som andas bra, är anpassade för sportaktiviteter men det finns även plagg i piké som i första hand är tänkta att bäras som en del i en vårdad outfit på klubben, kontoret, kalaset eller en promenad genom stan.

Ett lättskött material

Piké är ett praktiskt material som kan göras av olika materialblandningar. Läs skötselråden innan du tvättar plagget för första gången. En pikétröja som ska bäras i ett lite mer formellt sammanhang kan man gott och väl stryka, precis som man gör med en skjorta. Förvara helst plaggen vikta - så håller de sig skrynkelfria och tar lite mindre plats i väskan eller garderoben. Eventuella noppor kan du ta bort med en vanlig klädborste.

Piké är snygga basplagg i klassisk stil

Piké är en klassiskt design som signalerar stilkänsla samtidigt som pikétröjor ofta är det mest praktiska och bekväma plagg man kan bära. Passar faktiskt lika bra till ett par shorts på tennisbanan som till långbyxor och kavaj en sval sommarkväll.