Moncler

Moncler grundades 1952 av fransmannen René Ramillon i den lilla alpstaden Monestier-de-Clemont, därav varumärkets namn. René, med en bakgrund som framgångsrik tälttillverkare, tog därifrån med sina tekniska kunskaper till modebranschen genom att bland annat fodra jackorna med samma lätta material som användes för att hålla kyla ute ur sovsäckar. Man of a kind är exklusiva digitala återförsäljare av herrlinjen i Skandinavien.

Moncler startades 1952 i den lilla franska byn Monestier-de-Clermont. Fokus var från början funktionella sportkläder för bergsklättrare. Från allra förta början tillverkade Moncler bara sovsäckar och tält som snabbt blev populära bland semestrande, naturnära personer. Varumärket gick igenom en tid av förändring under 2003 och har sedan dess satsat på en mer distinkt och exklusiv touch. Moncler står för kreativitet och innovation. Alla plagg i Monclers kollektioner reflekterar varumärkets unika essens och är idag en del i många modemedvetna mäns garderob.

Moncler jackor, dunjackor och västar

Moncler är idag kanske allra mest kända för sina snygga och funktionella jackor. Herrjackorna finns i många olika utföranden, allt från tunnare modeller till mer värmande vinterjackor. Dunjackan har kommit att bli ett signaturplagg och pratar man Moncler idag så tänker man automatiskt på snygga lättviktsdunjackor. Monclers dunjackor innehåller minst 90% dun och bara 10% små fjädrar. En hög andel dun ger plaggen dess höga kvalitet och komfort. Den första dunjackan designades för arbetare som bar de över sina overaller för att skydda de mot kyla. En kollektion med hög prestanda och kvalitativa material skapades därefter. Idag finns dunjackorna i många olika färger.

Moncler t-shirts och tröjor

Monclers plagg pryds ofta med den snygga loggan. Gillar man den exklusiva, sportiga looken så är en snygg t-shirt från Moncler ett måste. Är du ute efter en mer stilren outfit så har Moncler snygga pikétröjor i olika färger. Pikéerna finns som både långärmade och kortärmade. Matcha din Moncler piké eller t-shirt med jeans och ett par snygga vita Moncler sneakers. Bär den under en uppknäppt skjorta eller en bomberjacka.

Moncler hoodies

I tröjsortimentet finns också snygga hoodies, sweatshirts, stickade tröjor och zip-tröjor med dragkedja. En hoodie från Moncler går att kombinera med mycket annat från varumärkets kollektioner. Med ett par jeans och en jacka får du en avslappnad look och med ett par chinos och en skjorta undertill är du fit för business-sammanhang. Det finns också mer tekniska modeller med dunpartier som håller dina vitala delar varma under kalla dagar. Dessa modeller kan med fördel användas som jacka under varmare delen av våren och hösten. En tröja från Moncler är, med dess höga kvalitet, rätt i alla sammanhang.

Moncler byxor och sweatpants

Bland kollektionerna inkluderas också byxor i olika färg och form. Designen sträcker sig från mer avlappnade sweatpants i WTC till lite mer dressade chinos och croppade byxor i bomull. Märket Monclers sportiga anda genomsyrar dock alla plagg. Hur du väljer att kombinera din outfit kan dock påverka ditt helhetsintryck. Matcha med en snygg Moncler mössa under den kalla årstiden eller ett par coola badtofflor om du befinner dig på varmare breddgrader. Just mössorna i Monclers sortiment är omåttligt populära. Ofta heter de ”Berretto” vilket betyder just mössa på italienska. För den ultimata sportiga looken passar en Moncler kepsar utmärkt. Bland Monclers skor kan du välja att kombinera med kängor eller sneakers.