Handskar

Handskar har i decennier burits av herrar med god smak som inte låter kylan sätta stopp för en stilig outfit. Ett par skinnhandskar eller mockahandskar är ett måste i vinter och du hittar garanterat ett par varma handskar här nedan. Handskarna från Hestra är en stor favorit som du inte får missa.

Handskar för alla väder

Handskar hör till de accessoarer som inte ska fattas i en fullständig garderob. En handske i rätt färg och material ger ett lyft till resten av klädseln och håller dessutom händerna varma.

En handske för varje tillfälle

Handskar är den absoluta klassikern inom accessoarer. Fingerhandskar i god design är verkligen elegansens höjdpunkt och ger dessutom uttryck för raffinerad stilkänsla. Att snygga skinnhandskar är ett tecken på god smak är känt sedan åtskilliga decennier tillbaka i tiden, men även handskar konstläder med stor spännvidd i mönster och färger har på senare tid visat sig vara ett glasklart stilmedel. När valet faller på handskar utan fingrar är detta inte bara praktiskt för att bibehålla fingertoppskänslan, utan även en klar stilmarkering som ger associationer till både sport och rockband. En annan specialvariant är en vattentät handske som garanterar torra händer även i våt väderlek. Välj handske efter tillfälle och njut av ständig förnyelse.

Skyddar händerna
Tidlös elegans
Funktionellt och stilrent
En självklar accessoar
Stor variation

Ett funktionellt stilmedel

Handskar är ett utmärkt stilmedel för att framhäva den egna personligheten. Av den anledningen är det viktigt att välja handske med omsorg. När det gäller snygga accessoarer för män så kvalar handskarna in på en av toppositionerna, eftersom de är ett tecken på tidlös elegans. Design och färgpreferens varierar med tidernas gång, men det starka intrycket som ett välsittande handskpar gör håller i sig. En snäv passform är passande för en tunnare handske avsedd för sommar, vår eller höst. Här framhävs handens form och elegans lite extra. En vadderad handske är avsedd för vinterbruk. När den används i rätt storlek så sitter den tätt längs med hand och fingrar, men utan att bli obekväm.

Varsamhet med handskar ger lång livslängd

Handskar av läder är enkla att sköta. Allt de kräver för att hålla länge är att smörjas in av och till. Fukta då gärna handsken lite innan, och smörj sedan in läderfettet med en putsduk och gnid tills lädret har absorberat fettet. Låt sedan fettet tas upp av handsken innan användning.

Handskar som tongivande accessoar

Handskar bär man både för att skydda händerna mot kyla, vind och väta, och för att känna sig snygg. De kan sättas in som stilskapande medel för att ge ett elegant avslut, eller som överraskande detalj till en viss slags klädsel.