Hattar & Kepsar

En keps är för oss ett givet val i garderoben då den både är funktionell, en bra huvudbonad och kepsen fungerar även som en kompletterande accessoar. Den klassiska baseballkepsen kommer i olika former och matchas med såväl chinos som med shorts eller varför inte i golfstil med en pikétröja? För den modige rekommenderar vi det tidiga 00-talets mest kända accessoar; truckerkepsen.

Kepsar för alla stilar och smaker

Kepsar har under ett par år varit en populär accessoar bland unga människor. Med en keps skapar du enkelt en street-aktig stil, men det finns också kepsmodeller som passar även äldre personer.

Kepsar med olika funktioner

En keps ses främst som en ungdomlig detalj, och då tänker man oftast på keps med tryck, så som en text eller ett specifikt märke, eller bara ett mönster. Idag är keps mode, och bärs av såväl killar som tjejer för att skapa en avslappnad och trendmedveten stil. Kepsar kan dock fylla många fler funktioner än så och passar även till ett äldre klientel. En keps med öronlappar värmer skönt på hösten, samtidigt som det skyddar mot höstsolen. Det finns även så kallade "gubbkepsar", som används frekvent av såväl äldre som yngre personer idag. De allra flesta kan med andra ord bära keps, men det gäller att hitta rätt keps storlek som passar ditt huvuds form.

Finns i många olika modeller
Passar såväl unga som äldre
Passar både män och kvinnor
Skyddar mot solljus
Bra alternativ till mössa

Ett plagg med många olika modeller

Kepsar kan vara en trendig accessoar, men är också praktiska och bekväma att bära som alternativ till exempelvis en mössa. De är inte lika varma som mössor och fungerar därför bra på vår, sommar och tidig höst. Dessa snygga accessoarer för män finns i många olika modeller och utföranden, så fundera på vad just du vill förmedla med accessoaren. Satsa på en fodrad keps - kanske med öronlappar - om du främst använder den i ett praktiskt syfte och vill att den ska värma ditt huvud. Om du ska använda den under löprundan eller som en modedetalj kan du istället satsa på en tunnare modell. Förutom detta finns det många olika färger och mönster att välja mellan.

Ta hand om din keps

Precis som med andra plagg kräver kepsar underhåll emellanåt. Du behöver oftast inte tvätta dem så ofta. Det kan dock vara en bra idé att rengöra kepsen med jämna mellanrum, i synnerhet om du använder den i samband med träning. Många kan du tvätta i tvättmaskin (30 eller 40 grader), medan andra mår bättre av att tvättas av för hand.

Kepsar för praktiska och estetiska syften

Kepsar kan användas som modeaccessoar, när du tränar eller för att värma huvudet istället för en mössa. Vilken variant väljer du?