Parajumpers

Italienska Parajumpers föddes 2006 och startade som ett projekt mellan Ape och designern Massimo Rossetti. Parajumpers är varumärket som tycker om att utmana traditionella, lyxiga ytterplagg med premiumytterplagg designade att hålla för de som bara nöjer sig med toppkvalitet och stil. Fokus ligger på innovation, högteknologiska komponenter och funktion och mottot är: ”that others may live”.

Parajumpers, som även går under förkortningen PJS är klädmärket som kombinerar funktionalitet och högteknologiska material med en stilren och funktionell design. Den som uppskattar det italienska modets smakfullhet behöver inte leta länge då Parajumpers har sina rötter i Italien. De slitstarka textilierna är noga utvalda av grundaren Massimo Rossetti vars vision ända från start var att skapa premiumplagg av både toppkvalitet och stil. Parajumpers går i mycket klassiska färger för att både passa den aktiva fritiden och det typiska vardagslivet. Ur sortimentet hittar vi bland annat vattentåliga vindjackor, tunnare dunjackor och vadderade västar - ytterplagg som passar perfekt för det svenska klimatets olika årstider. Massimo Rossettis inspiration kommer från Alaskas räddningsgrupper som är tränade för räddningsarbeten i extrema väderförhållanden.

Parajumpers Jacka – för alla tillfällen

Tack vare Parajumpers sammanflätning av stilsäkerhet och funktionalitet så finns det nästintill ändlöst med tillfällen att bära en jacka från Parajumpers. Under svala höst- eller vårkvällar kan man med all rätt känna sig både bekväm och självsäker i en slimmad dunjacka som vid behov kan förstärkas med en vadderad väst. När vintern eller andra stormiga väderförhållanden bryter ut så bär du istället något av Parajumpers mer kraftiga ytterplagg som genom ordentliga sömmar, laminering av jackans insida och specialbehandlat material stänger ute kylan. De tidlösa färgerna, bland annat svart, marinblått, grönt eller rött går lika bra ihop med ett par välsittande chinos som med lediga sweatpants. Oavsett om du står i skidbacken, vandrar i berg eller promenerar till arbetet så fyller Parajumpers helt enkelt ditt behov.

Parajumpers Väst - med hög kvalitet och design

Precis som med övriga plagg så sticker Parajumpers västar ut med sin höga kvalitet och moderna design. Den lätta dunvästen ger bra passform och rörlighet och är dessutom utrustad med tre stycken fickor vilket passar perfekt för placering av mobil eller nycklar under raska promenader eller andra fysiska aktiviteter. För att säkra en medveten och något sportigare stil är det väldigt enkelt att matcha västen med någon av Parajumpers tröjor som kännetecknas av rundade halsar, vida muddar vid ärmslutet och med Parajumpers printat över brösten. Lägg till ett par trendiga sneakers, en svart keps, ett par mörka jeans samt ett par skinnhandskar så är din uttänkta outfit komplett. Ur Parajumpers herrkollektioner genom tiderna finns det en hel del favoriter, bland annat den lättviktande dunvästen. Namnet avslöjas att plagget passar perfekt - dels vid klädsel i flera lager men även i de fall endast tunnare ytterkläder behövs.

Parajumpers Herr – för den äventyrliga

Parajumpers är till för den man som varken tummar på hög kvalitet eller ett stilfullt yttre. Just för att märket kännetecknas som slitstarkt och tåligt invändigt kombinerat med tilltalande och elegant utvändigt passar Parajumpers kanske extra bra i den aktiva och äventyrliga mannens garderob. För de män som associerar Parajumpers ytterplagg med hållbarhet kanske främst bär dem under regnoväder, medan andra drar på sig västen eller jackan över skjortan på väg till kontoret, användningsområdena är med andra ord många och det gör Parajumpers unika i modevärlden.