Kenzo

I ett halvt sekel har Kenzo tillfört positiv energi och smittsam frihet genom att ha skapat ett polykromt, vågat och gränslöst mode som hyllar natur och kulturellt mångfald. Modehuset grundades i Paris 1970 av Kenzo Takada, som öppnade sin första butik i Galerie Vivienne.

Kenzo Paris är ett japanskt varumärke som har tagit världen med storm. Företaget grundades av Kenzo Takada som med sina djungelinspirerade plagg gjorde sitt genombrott under 1970-talet. 1983 släpptes den fösta herrkollektionen och sedan dess har Kenzo vuxit sig enormt starkt i den maskulina modevärlden. Varumärket har genom tiderna främst utmärkt sig genom den ikoniska, rytande tigern som återfinns på många av deras plagg och kollektioner. Även om varumärket idag drivs av Kenzos efterföljare så lever det ännu upp till den kreativa och nytänkande andan som Kenzo själv myntade. Kenzo är idag ett av världens mest omtalade varumärken inom mode och design.

Kenzo tröjor och sweatshirts

Kenzo är mest eftertraktade för deras snygga och ikoniska tröjor. Bland tröjorna hittar man sweatshirts och hoodies i färgrika kollektioner och utmärkande mönster. Man kan säga att Kenzo myntade användningen av sweatshirten och den är idag ett statement-plagg som finns i var mans garderob. På tröjorna ser man vanligtvis den klassiska Kenzo tigern. Tigern finns dessutom i olika färgkombinationer, endast representerad med huvudet eller som helhet. I sortimentet finns även huvtröjor, stickade tröjor och ziptröjor. De stickade tröjorna och koftorna är av hög kvalitet i ullblandning och snyggt mönster. Även här finns tigern med på vissa tröjor.

Kenzo t-shirt

Bland Kenzos kläder finns också kollektioner med t-shirts för herr. En Kenzo t-shirt är ett plagg som bör finnas i varje garderob. Det vanligtvis så enkla plagget är i Kenzos värld ett modeplagg som förtjänar sin respekt. Kenzo designar sina t-shirts med samma grundlighet som deras ikoniska sweatshirts där de låter Kenzotigern eller loggan prydligt dekorera plagget. En t-shirt kan enkelt kombineras med Kenzos övriga sortiment. Ett par jeans tillsammans med en snygg t-shirt och sneakers är aldrig fel. T-shirten kan också kombineras med andra typer av byxor, t.ex. chinos och sweatpants. Under varmare årstider kan man även kombinera med ett par short.

Kenzo jackor herr

Kenzos jackor är plagg som, likt övrigt sortiment, präglas av färgsprakande och ungdomlig stil. Här hittar man dunjackor, parkas, bomberjackor och vinterjackor för herr. Bli inte chockad om deras sortiment innefattar en helt rosa jacka eller en jacka med metallfinish. Kenzo är ett nytänkande och livfullt varumärke vilket genomsyrar alla kollektioner. Kenzotigern och loggan används flitigt även här. Oavsett outfit så passar det att bära med sig en Kenzo weekendväska, midjeväska eller keps och sätta på sig ett par Kenzo sneakers.