Kängor & Boots

Skogarderoben är ej komplett utan ett par kängor. Modellen är en stor favorit, både vad gäller komfort, användarvänlighet och stil. Varumärken du inte får missa är R.M. Williams och Common Projects.

Kängor och boots för aktivt liv

Ett par kängor bör finnas i varje människas skogarderob. En känga passar lika bra under vanliga dagar som under de sköna skogspromenaderna. Skor av kängmodell finns i flera färger och sorter.

Allsidiga skor för alla kläder och väder

Ett par kängor är bra att ha om man promenerar mycket i omväxlande väder och terräng. De är utmärkta både på promenaden i stan men ger också bra stöd för foten på skogspromenaden. Att knyta kängor tar lite längre tid än att bara sticka foten i en gymnastiksko men kängan är betydligt bekvämare att gå långa sträckor i. Dessutom håller de tätt mot vatten, lera och annan fukt. Läderkängor av lägre modell är dessutom snygga till de flesta klädkombinationer. Herrskor är ofta svarta eller bruna men skor av kängmodell finns i flera färger och mönster vilket gör dem lätta att matcha. Med ett par läckra höstkängor kan du vara säker på att vara helt på topp modemässigt.

Håller tätt mot väta

Kan varieras med olika outfits
Ett måste för den modemedvetne
Passar flera årstider
Kan användas i varierad terräng

Höga eller låga kängor

Kängor finns i flera olika modeller. De kan vara höga eller låga, ha varierat antal snörhål och vara antingen smala eller breda över foten. När du ska köpa kängor online bör du utgå från din vanliga skostorlek. Vill du ha en högre känga som ger extra bra stöd för fot och vrist kan det dock också vara bra att tänka på sitt vristmått så kängan inte sitter åt för hårt. En känga i bra storlek sitter väl på foten, och ger tårna ett visst rörelseutrymme. Foten ska dock inte åka fram och tillbaka i skon, utan sitta på sin plats utan att skon känns trång. Detta gäller även i låga kängmodeller med få snörhål.

Impregnering, ventilation och förvaring

Kängor mår bäst om de förvaras på ett väl ventilerat ställe då de inte används. Skorna behöver ofta också impregneras för att hålla sig fina och för att fukt och väta ska hålla sig utanför skon. Det är bra att vädra skorna då och då, samt eventuellt lägga i en väldoftande sula för att undvika dålig lukt.

Kängor för alla tillfällen

Kängor är lätta att sköta, samtidigt som de passar bra till de allra flesta tillfällen. De är snygga och moderiktiga samtidigt som de är bekväma att gå i oavsett terräng och väder. Med lite omvårdnad håller kängorna lång tid. Oavsett stil kommer du hitta ett par skor som passar dig.