Stone Island

Stone Island grundades 1982 och är en symbol för forskning inom fibrer och textilier, applicerad på en innovativ design. Det italienska sportvarumärket för män har en unik förmåga att arbeta på det färdiga plagget, genom kontinuerlig experimentering med färgning och behandlingar. Idag identifieras Stone Island framförallt av den avtagbara patchen med en broderad kompass.

Stone Island

Stone Island har sitt ursprung från den italienska staden Ravarino och har mångårig spetskompetens inom klädmaterial. Under årens lopp har de utforskat många olika material, tygfibrer och strukturer för att ta fram och skapa slitstarka klädmaterial. Ryktet om deras känsla för funktion, design och innovativa materialval har gjort plaggen mycket omtyckta och eftertraktade. Tidigare i företagets historia designade de uniformer som var uttänkta att användas av militärer. Mycket vikt lades vid att plaggen skulle uppfyllda deras behov av motståndskraftiga och hållbara kläder. Stone Island har fortfarande kvar uniformskänslan i sin design av nya klädkollektioner och de arbetar ofta med rena och raka linjer som tillsammans ger kläderna ett stilrent, avskalat och minimalistiskt uttryck. Förutom att designa uniformer använde Stone Island även sina innovativa material för att skapa tåliga och funktionella arbetskläder så som byxor och tröjor för extra tuffa förhållanden. Än idag är Stone Island aktiv inom högteknologi och forskning av slitstarka material och förädling av textiler.

Stone Island jackor är av material som utmanar slitage

Som du är ute efter designade modeplagg av riktigt bra kvalité och med god hållbarhet ska du välja kläder från Stone Island. De har lyckats med att föra samman slitstarka material av hög kvalité och med god funktionalitet utan att tumma på designen. Ska du köpa ett ytterplagg är en Stone Island jacka ett bra val. I deras kollektion finns många snygga och funktionella jackor som du kan välja mellan och som kommer stå emot tuff väderlek. Bär jackan över kavajen tillsamman med ett par mjuka Stone Island Sweatpants i stadsmiljö eller ha den med t-shirts och kraftigare byxor när du tar en längre promenad i naturen.

Stone Island mössa eller keps är snyggt och trendigt

Utmärkande för Stone Islands klädesplagg är den rektangelformade tygetiketten med svart bakgrund som föreställer en kompass i grönt och gult. I en ring runt kompassen slingrar sig Stone Island i versaler och grön text. Märket passar utmärk tillsammans med plaggens minimalistiska och rena framtoning och sitter väl synligt på höger sida av skjortor och shorts. Märket på deras olika kepsar har däremot ett lite annorlunda utseende. Istället för den svarta, gröna och gula färgkombinationen är märket helfärgat i samma nyans som kepsen. Här smälter märket in på ett smakfullt sätt och går bra ihop med kepsens övriga design. Stone Islands kepsar är det självklart valet om du vill ha en riktigt snygg och trendig keps. Ett annat plagg som är omtyckt och som också har en annan design på tygetiketten är deras mössor. Där sitter märket på uppviket av mössan och är designad i svart och vitt som passar bra till mössornas olika färger. Mössorna är i mjuk bomull har en god passform, är snygga att ha och lätta att matcha till olika jackor som exempelvis trenchcoats eller bomberjackor.

En Stone Island tröja är ett måste i garderoben

Ingen manlig garderob är fulländad utan en tröja från Stone Island. Det är ett mycket omtyckt plagg som med lätthet passar till jeans eller några snygga chinos. Med tanke på företagets känsla för kvalité, användarvänlighet och design är det lätt att förstå varför deras kläder är så populära och eftertraktade. Stone Islands tröjor finns i flera olika färger och utföranden så som stickade tröjor, sweatshirts, zip-tröjor och hoodies. Stone Islands skjortor är också populära och utmärker sig främst genom att ha dragkedja istället för knappar. Till skillnad från den traditionella skjortan så ger Stone Island skjortan ett mer avslappnat och sportigt intryck med dess bröstfickor och materialval.