Jeans

Från att ha varit ett arbetsplagg under guldrushen har Jeans utvecklats till att vara ett nästintill nödvändigt inslag i varje mans garderob. Här finner du både par som du kan ha på kontoret och de som passar bättre att ha på fritiden. Missa inte vår inspirationsartikel: Klädd i denim.

Jeans för män med stil

Jeans är ett klassiskt plagg som bör finnas i varje garderob. Jeans för herrar finns idag i massor av olika stilar och utföranden, och det finns garanterat ett par för alla smaker.

Från arbetarplagg till fashion statement

Jeans uppfanns på 1870-talet av Levi Strauss och Jacob Davis. De började som ett arbetarplagg och blev mycket populära under guldruschen i USA. Detta dels för att denimbyxor är väldigt bekvämt, men också för att de är tåliga och slitstarka. Idag är ett par jeansbyxor mer ett modestatement än något praktiskt, även om de förstås fortfarande används av den anledningen inom vissa yrken. För en avslappnad stil som fortfarande är väldigt trendig kan man köra på jeans loose fit. En annan möjlighet är att matcha denim efter säsong, med ljusa jeans under sommarhalvåret och mörka jeans under vinterhalvåret. Då det finns många olika stilar och tvättningar att välja mellan så finns det garanterat något som passar alla.

Snyggt och modernt
Bekvämt och praktiskt
För alla säsonger
Slitstarkt och hållbart
Lätt skötsel

Plagget som passar alla

När det gäller jeans så finns det många olika modeller att välja bland. För en mer stilren look som fungerar både till vardags och till fest passar slim fit mycket bra. De matchas även snyggt ihop med skjorta och kavaj, alternativt t-shirt och skinnjacka. Är man ute efter något mer bekvämt kan man köra på en loose fit. Idag är även slitna jeansbyxor väldigt populärt, och finns både i lösa och tajtare modeller. Det finns även en stor variation av färgade jeans och olika slags tvättningar att komplettera den valda modellen med.

Enkla skötselråd för lång hållbarhet

Jeans är gjorda i denim, som är bomull spunnet på ett visst sätt, och ska maskintvättas i 40 grader. Är det stretch i jeansen bör man kolla tvättrådet då det kan vara en viss procent elastan i materialet. Är så fallet bör de tvättas i 30 grader för att hålla formen. De ska varken blekas eller torktumlas. Ett tips är att inte använda sköljmedel under tvätten, då det mjukar upp fibrerna och gör att passformen blir lösare.

Jeans är plagget alla bör ha

Då jeans är ett av de mest populära klädesplaggen som finns idag är det inte förvånande att de produceras i så många olika modeller. De är både slitstarka och lätta att sköta om, och passar att bäras för de flesta tillfällen. Jeansbyxor är något som bör finnas i var garderob.